Leraren in een beroepsgericht profielvak (vmbo-bb en/of vmbo-kb) gezocht

Redactie Geplaatst op 20 februari 2024

Op dit moment worden onder andere de examenprogramma’s vmbo voor nask1 (natuurkunde) en biologie geactualiseerd. Voor deze actualisatie is het belangrijk om te weten hoe de inhoud van deze avo-vakken een rol speelt in de beroepsgerichte profielvakken. Wij zijn daarom op zoek naar leraren die een vragenlijst willen invullen.

  • Werk jij als leraar in een beroepsgericht profielvak op vmbo-bb of vmbo-kb?
  • En volgen jouw leerlingen ook het examenvak biologie of nask1?

Dan horen we heel graag van jou hoe je aankijkt tegen de inhoud van deze vakken! Je helpt de vakvernieuwingscommissie enorm door uiterlijk 11 maart 2024 deze online vragenlijst in te vullen.

Over deze vragenlijst

In de vragenlijst leggen we onderwerpen uit de biologie en natuurkunde aan je voor. We vragen je welke onderwerpen wat jou betreft wel of juist geen plek in de examenprogramma’s zouden moeten krijgen, om te zorgen voor een goede aansluiting met jouw beroepsgerichte profielvak. Het invullen van de vragenlijst kost tussen de 15 en 30 minuten, afhankelijk van het aantal onderwerpen dat voor jouw profielvak relevant is.

Met jouw input kunnen we de inhoud van de vakken nask1 en biologie in de toekomst beter laten aansluiten op wat nodig is voor de beroepsgerichte profielvakken. Daarmee kunnen jij en je collega’s van biologie en nask1 jullie lespraktijk versterken en wordt het onderwijs voor leerlingen motiverend en betekenisvol.

Over de actualisatie van de examenprogramma's

De vakvernieuwingscommissie natuurwetenschappelijke vakken actualiseert de examenprogramma’s natuurkunde, scheikunde, biologie, nask1, nask2, O&O en NLT. De focus ligt op de actualisatie van de examenprogramma's voor vmbo, omdat de examenprogramma's voor havo en vwo nog niet zo lang geleden zijn vernieuwd. Wil je op de hoogte blijven van vorderingen in het traject? Meld je dan onderaan deze pagina aan voor de updates. Je ontvangt dan automatisch nieuwsberichten over de actualisatie.

______________________________________________________________________________________

Bekijk ook:

We zoeken ook vmbo-leraren die biologie, nask1 of nask2 geven. We gaan graag met deze leraren in gesprek over de geactualiseerde examenprogramma's. Meer weten? Bekijk dan dit nieuwsbericht.

Wil je dit Delen?

blijf op de hoogte

Altijd als eerste op de hoogte van de laatste ontwikkelingen? Meld je dan nu aan voor onze automatische updates. Je ontvangt dan een e-mail als wij een nieuwsbericht plaatsen.

Aanmelden updates

* zijn verplicht
Vakken