Remko Schoot Uiterkamp

Remko Schoot Uiterkamp

Contactinformatie

Remko Schoot Uiterkamp

Docent havo/vwo scheikunde

Mijn naam is Remko Schoot Uiterkamp en vanaf juni 2022 ben ik lid van de vakvernieuwingscommissie natuurwetenschappelijke vakken in de rol van docent scheikunde havo/vwo. Sinds 2000 sta met veel plezier voor de klas, de laatste 16 jaar op het Christelijk Lyceum Delft. Ik experimenteer graag met didactische vernieuwingen zoals gamification, formatief evalueren en scrum – ook als het uiteindelijk niet bij mij blijkt te passen. Bij de intrede van de ‘nieuwe scheikunde’ heb ik meegeschreven aan verschillende modules en de afgelopen twee jaar heb ik in de syllabuscommissie scheikunde meegewerkt aan de herindeling van het huidige scheikunde curriculum.


Op de foto sta ik met een puzzel van het periodiek systeem: een cadeau van mentorleerlingen en het resultaat van een paar uur gezellig bouwen met mijn gezin. Wat mij betreft een mooi symbolisch beeld van mijn favoriete professionele bezigheden: scheikunde, uitproberen en lesgeven.


De komende twee jaar heb ik de feestelijke eer om met een groep enthousiaste vakcollega’s ons Nederlandse bètacurriculum bij de tijd te houden. Een klus waar ik erg naar uit kijk – om de samenwerking én de inhoud. Ik hoop dat we de nieuwste ontwikkelingen op ons vakgebied zó in het curriculum kunnen inbouwen dat het ook echt een toegevoegde waarde heeft, zonder dat het programma nog voller wordt. Een mooie uitdaging.