Miranda Onstenk

Miranda Onstenk

Contactinformatie

Miranda Onstenk

Docent vmbo scheikunde

De tijd vliegt als je het leuk hebt. Zo luidt een gezegde en dat is zeker van toepassing op mij als het gaat om mijn beroep als docent. Aankomende 1 augustus zit ik alweer 25 jaar in het onderwijs, maar zo voelt dat niet.
In deze 25 jaar heb ik op 4 verschillende scholen gewerkt, waarvan de laatste 19 jaar op het Udens College. Daar ben ik behalve docent nask2 ook coach, sectievoorzitter nask en projectleider onderwijsvernieuwingen.


Het mooie aan mijn vak vind ik dat je zelf steeds blijft leren en dat iedere dag weer anders is, ook al blijft de opdracht hetzelfde namelijk leerlingen een stuk op weg helpen zichzelf beter te leren kennen en ze te helpen ontwikkelen op weg naar hun volwassenheid.


Als docent nask2 wil ik vooral bij leerlingen de interesse opwekken en ze enthousiast maken voor de onderwerpen die te maken hebben met scheikunde. In mijn nieuwe rol, als lid van de vakvernieuwingscommissie, vind ik het belangrijk om te kijken hoe we deze aspecten mee kunnen nemen bij het actualiseren van het examenprogramma. Daarbij hoort natuurlijk ook dat we zorgen voor ‘n programma dat een goede basis neerlegt voor de vervolgopleiding die de leerlingen gaan kiezen.


Ik heb zin in deze nieuwe uitdaging waarbij we als vakvernieuwingscommissie de balans zoeken tussen de leerling en het vak nask2.