Angus Hoefs

Angus Hoefs

Contactinformatie

Angus Hoefs

Docent vmbo natuurkunde

Ik ben een bevlogen docent en werk sinds 2004 met veel plezier, ijver en passie in het onderwijs. Ik ben 40 jaar (1982) en het onderwijs houdt me nog altijd jong van geest. En scherp. Als docent probeer ik iedere dag weer de kwaliteit van mijn lessen te borgen en te vergroten. Dat doe ik samen met mijn collega’s. Want goed doordacht onderwijs dat maak je samen is mijn opvatting. Verder ben ik leergierig. Ik leer graag van én met anderen en streef proactief naar afstemming en synergie: “Wie denkt dat één en één twee is, heeft nooit echt leren rekenen op een ander.”


De afgelopen jaren heb ik mijn kunde nog verder verdiept in dienst van U-talent (Universiteit van Utrecht). Bij U-talent ontwikkel ik samen met collega’s aan vakoverstijgende campusdagen. Deze campusdagen zijn veelal gericht op natuurwetenschappelijke vaardigheden. Vaardigheden waarmee leerlingen leren gericht en zorgvuldig te onderzoeken, en kritisch waarnemingen analyseren. Maar ook waar nodig bijstellen en bepalen met welk onderzoek je die kennis kunt toetsen en onderbouwen. Want dat zie ik toch als de analytische charme van de natuurwetenschappelijke vaardigheden; het toetsen van kennis en daarmee het faciliteren van eureka-momenten.


Als (adviserende) vakinhoudelijke expert voor het SLO wil ik mijn kunde graag met gepaste trots inzetten om het natuurwetenschappelijk onderwijs in Nederland nog meer te verbeteren. Een doordacht curriculum, dat doen we samen! Onze leerlingen hebben immers recht op inspirerend en doordacht onderwijs. die missie, daar zet ik mij graag voor in. Ook om die reden heb ik mij aangemeld voor de vakvernieuwingscommissie. En ik heb dan ook veel zin om aan de slag te gaan.