Maartje Brouwers

Maartje Brouwers

Contactinformatie

Maartje Brouwers

Docent vmbo natuurkunde

Momenteel ben ik docent NaSk 1 bij het Baanderherencollege in Boxtel. Ik werk inmiddels 14 jaar in het onderwijs en heb ook verschillende vakken gegeven. Mijn passie ligt echt bij het VMBO van basisberoepsgerichte leerweg tot theoretische leerweg. Ik vind het heerlijk om les te geven aan deze doelgroep, vooral vanwege de spontaniteit van de leerlingen en de vakdidactische en pedagogische kant van het leraarschap wat je goed in moet zetten.


Daarnaast ben ik leidinggevende ICT bij onze school en stippel ik de volledige onderwijskundige kant van ICT binnen onze school uit. Hierin zitten veel verschillende aspecten van leiderschap, zoals visiebepaling, scholingsaanbod, aansturen van personeel, beleidsmatige stukken schrijven en contact met externe organisaties. Tevens ben ik projectmanager Toetsing en geef ik richting aan de stuurgroep toetsing, waarbij mij de grote ontwikkelingsgerichte taak ligt met veranderpunten wat betreft toetsing, waarbij ik ook kijk naar de uitdagingen die komen uit de audit van Cito. De afgelopen jaren heb ik meerdere middenmanagement cursussen gevolgd, waardoor ik vooral het stuk veranderkunde goed heb kunnen ontwikkelen.


Ik heb mij opgegeven voor de vakvernieuwingscommissie, omdat ik het zo belangrijk vind dat ons curriculum past bij de vaardigheden die leerlingen nodig hebben voor de toekomst. Dat er goed gekeken wordt naar de vak inhoud en 20th -century skills. Naast dit alles ben ik moeder van 2 kinderen en heb ik een lieve man. Verder hou ik van wandelen en in de tuin bezig zijn.